Gitaar huren

huurgitaarHuur je gitaar en wordt een ster!

 

Lage kosten

per maand opzegbaar

Niks duurder dan kopen

 

 

Om de start van je gitaaravontuur zo eenvoudig mogelijk te maken bieden wij een flexibel huursysteem waarmee je alle kanten op kan. De huurovereenkomst is per maand opzegbaar. Bij aanschaf wordt de reeds betaalde huur in mindering gebracht op de verkoopprijs. En heb je een maatje groter nodig dan wordt het instrument zonder bijkomende kosten omgeruild.

 

 

Zo werkt het: 

 

Voor slechts EUR 7,50 per maand huurt u bij ons een klassieke gitaar met draagtas. U betaald eenmalig een borgsom van EUR 60,00 welke u terug krijgt als de gitaar en draagtas in goede orde retour komt.

De duur van de huurovereenkomst is 1 maand en wordt telkens stilzwijgend verlengt. U kunt dus maandelijks bepalen of u blijft huren of dat u de huurovereenkomst beëindigt.

Daarnaast heeft u de mogelijkheid om het instrument van ons over te nemen. De reeds betaalde huur - met een maximum van 6 maanden - wordt op de verkoopprijs in mindering gebracht.

 

Dat was alles! Toch kunnen wij ons voorstellen dat u nog wat vragen heeft. Het antwoord op de meest voorkomende vragen vindt u bij de 'Veelgestelde vragen'. Uiteraard mag u ons ook gewoon bellen, een mailtje sturen of langskomen in onze winkel in Almere. We staan u graag te woord.

 

Direct online regelen? Dat kan!

Klik hier voor de huurvoorwaarden. Lees deze aandachtig door, kies vervolgens het formaat dat u wilt huren en klik op bestellen. Nadat u uw naam en adresgegevens heeft ingevuld kunt u aangeven of u de gitaar komt afhalen of dat wij de gitaar moeten versturen. Bij afhalen vervallen uiteraard de verzendkosten! Na de betaling is de bestelling afgerond en kan het gitaaravontuur beginnen!

 

Liever in levende lijve? Dat kan ook!

Wij zijn geen zolderkamer-internet-verhuurbedrijf maar een echte muziekwinkel in Almere. U bent dan ook van harte welkom om een bezoekje te brengen aan onze showroom en eventueel daar ter plekke het huren van een gitaar te regelen. de openingstijden van de winkel zijn: dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 tot 18:00 uur, zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.

 

Veelgestelde vragen

 

Hoelang zit ik aan de huurovereenkomst vast?

De duur van de overeenkomst is een maand en wordt telkens stilzwijgend verlengt met een maand. De huurovereenkomst is daarmee per maand opzegbaar. Je zou de gitaar dus ook voor slechts 1 maand kunnen huren.

 

Wat wordt er bedoeld met 'klassieke' gitaar?

Een 'klassieke' gitaar, ook wel Spaanse gitaar genoemd, is een akoestische gitaar met nylon snaren. Je hebt ook akoestische gitaren met stalen snaren. Die worden ook wel Western-gitaar of steelstring-gitaar genoemd. De meeste mensen starten op een nylonsnarige gitaar omdat dat lichter speelt.

 

Voldoet de kwaliteit van de gitaar aan de eisen van de muziekschool of van een gitaardocent?

Als je start met gitaarspelen heb je niet direct een concertgitaar nodig maar een gitaar van triplex is ook niet ideaal. De meeste docenten verlangen van hun leerling een goed afgestelde gitaar met een massief bovenblad. Al onze verhuurinstrumenten zijn uitgevoerd met een massief ceder bovenblad en worden perfect afgesteld en speelklaar afgeleverd. Gitaardocenten bestempelen onze gitaren dan ook als uitstekend (studie-)instrument.

 

Welk formaat gitaar heb ik nodig?

Omdat een 'gewoon' formaat gitaar vaak te groot is voor kinderen verhuren we ook kleinere formaten. Onderstaand een overzicht met daarbij richtlijnen voor de leeftijd. Laat u bij twijfel adviseren!

 
Model Mensuurlengte  Leeftijd (gemiddeld) 
1/2 gitaar 52 cm 6 - 8 jaar
3/4 gitaar  58 cm 9 - 10 jaar
4/4 gitaar  65 cm vanaf 10 jaar

 

 

 

Hoe wordt de betaling van de huur geregeld?

Bij aanvang van de huren betaald u de borgsom en 1 maand huur. Dit kan online per iDeal of bankoverschrijving of in de winkel per PIN of contante betaling. Bij verlenging van de huurovereenkomst wordt de huursom per automatisch incasso geïncasseerd.

 

Moet ik na 6 maanden beslissen of ik de gitaar koop?

Nee. U mag zo lang of zo kort huren als u zelf wilt. Bij eventuele aanschaf wordt er echter maximaal zes maanden huur op de verkoopprijs in mindering gebracht. Wij seinen u daarom ook in als u zes maanden heeft gehuurd zodat u desgewenst maximaal van bovenstaande regel kunt profiteren.

 

Mag ik als ik overga op aanschaf ook een andere gitaar uitzoeken.

Wanneer u bij beëindiging van de huurovereenkomst niet de huurgitaar maar een andere gitaar wilt aanschaffen behoudt u het recht op restitutie van maximaal 6 maanden huur als de verkoopwaarde van het uitgezochte instrument minimaal EUR 50,00 hoger is dan de verkoopwaarde van de huurgitaar.